Pro-Clean proteintest for skimmel:
  

Pro-Clean testen er en indikator test som i løbet af blot få minutter giver en farve identifikation omkring indholdet af skimmelsvamp på overfladen.


Pro-Clean er en af de hurtigste metoder til at kvantificere skimmel på, metoden blev lanceret i 2005. Pro-Clean testen måler proteiner, som er diffunderet gennem svampens cellemembran.

Pro-Clean testen udviklet til detektion af bakterier, blod eller andet substrat for mikroorganismer inden for levnedsmiddelindustrien. Den er udviklet til brug i kvalitetskontrol inden for rengøring. Testen måler proteinrester efterladt på overfladen.

 

Således udføres testen

Testen udføres ved at svabe den præfugtede vatpind på det inficerede område. Herefter knækkes den øverste buffer, der indeholder et flydende enzym. Enzymet reagerer over for proteinrester, og reaktionen kan efter 10 minutter ses som et farveskift.

Arbejdsmæssigt kan det minde om den måde, hvorpå man måler PH-værdi ved hjælp af farveindikatorer.

Der er fire farvenuancer som billedet viser. Den første indikerer, at der ingen proteinrester forekommer. Den næste viser en ringe forekomst af protein. De to sidste indikerer, at mængden af protein er for stor.

Testen er anbefalet af protox som kontrol af skimmel afrensning.

Fordelene ved Pro-Clean testen:

Analyseresultatet fås på få minutter
Analysen kan udføres på stedet
Klar besked om skimmelvækst
Kan udføres af alle
Kan anvendes på alle materialer
Kan bruges uden måleinstrument
Lang holdbarhed
Billig i drift

Ulemper ved Pro-Clean testen:

Artsbestemmelse ikke mulig
Følsom over for andre proteinforekomster end fra skimmelvækst
Materialets beskaffenhed kan have indflydelse på analyseresultatet

Bemærk

Testen er udelukkende en indikatortest og kan give et falsk positivt resultat, ved tilstedeværelse af andre proteinforekomster.

Man vil dog aldrig få et falsk negativt resultat. 

Ønskes højere præcision bør mycometer surface test anvendes.

 Vidste du at vi også tilbyder fjernelse af skimmelsvamp? 

Gå til fjern skimmel

 

 

 

 

 

Tip: Brug knapperne i menuen til at skifte imellem afdelingerne

Brug for hjælp?