Sådan fjerner du selv skimmelsvamp

Gør det selv - fjern skimmel

Hos os er det muligt at købe de samme afrensningsprodukter som de professionelle anvender til at fjerne skimmel.

Ved bestilling af produkter hos os medfølger der vejledning i anvendelsen af produkterne, og det vil være muligt at få rådgivning pr. telefon.

 

De typiske redskaber der skal anvendes ved afrensning er støvsuger med HEPA filter, støvmaske med P3 filter, engangsdragt, stivbørste og havesprøjte.

 

Sikkerhedsforanstaltninger under arbejdet

Det er vigtigt, at der ved arbejde ved skimmelsvamp anvendes støvmaske med tilstrækkelig tæthedsklasse. Støvmaskerne man køber i byggemarkeder har normalt kun klasse P1 og P2, hvilket ikke er tilstrækkeligt tæt til, at det kan anvendes til bekæmpelse af skimmelsvamp. Der skal anvendes klasse P3.

Kan jeg selv fjerne skimmelsvamp?

Ja, du kan helt sikkert selv gøre en forskel i kampen med at fjerne skimmelsvamp.

Læs mere her om hvilke situationer du selv kan give dig i kast med afrensning mod skimmelsvamp herunder.

Mindre angreb under 3 m2 skimmelsvamp

Ved mindre angreb, kan det i mange tilfælde godt lade sig gøre, at man selv foretager afrensning mod skimmelsvamp.

Vi er forhandler af afrensningsprodukter fra Protox, og har stor ekspertise i at rådgive i brugen af produkterne.

 

Vi anbefaler altid at tage kontakt til en ekspert, inden du går i krig med selv at fjerne skimmelsvampen. Vi har mange års erfaring og vil meget gerne hjælpe dig. Både med rådgivning og alt efter hvilken situation du og måske din familie står i, kan vi selvfølgelig også komme ud og udføre en undersøgelse hos jer.

 

Ring på 82 82 82 12 eller læs mere om symptomerne på skimmelsvamp:

 

Ring og få hjælp i dag Læs mere

 

Du kan herunder læse mere om de mest anvendte produkter og deres egenskaber.

Protox afrensningsprodukter mod skimmelsvamp

Protox Hysan egenskaber

HYSAN® er et effektivt og brugervenligt skimmel- og lugtfjerningsmiddel indeholdende stabiliseret klordioxid. HYSAN® er enkel at bruge, og kræver blot en almindelig havesprøjte og en halvstiv børste. Klordioxid reagerer med skimmelsvampen og bliver nedbrudt, mens overskydende klordioxid bliver nedbrudt af sollys. En afrensning med HYSAN® efterlader derfor ingen kemikalier i indemiljøet. Ved sværere angreb, og ved desinfektion af bakterie- og virusangreb kan HYSAN® anvendes i aktiveret form. Dette kræver uddannelse. Med HYSAN® er der ingen begrænsning på det behandlede areals størrelse, da der ikke efterlades sundhedsskadelige kemiske rester i bygningen, jf. indeklimarapport (www.protox.dk).

 

Køb Protox Hysan her

 

Protox Skimmel egenskaber

PROTOXSKIMMEL er et professionelt og effektivt middel til forebyggelse mod angreb af skimmelsvampe. Midlet er let at bruge. PROTOXSKIMMEL er et farveløst skimmelmiddel på vandbasis. Det har en lav mal-kode (00-1) og er ikke klassificeret som farligt, sundhedsskadeligt eller lign.  Med PROTOXSKIMMEL kan du derfor nemt forbedre dit arbejdsmiljø.  PROTOXSKIMMEL er velegnet til at forebygge vækst og misfarvning af skimmelsvampe på porøse overflader såsom fugtigt træ, gips, beton, eternitplader, murværk, tapet mv. Det forebygger og bekæmper desuden misfarvning udendørs på træ, fliser mv. Protoxskimmel er velegnet til forebyggelse af skimmelvækst på kuldebroer i boligen, på fugtige bygningsmaterialer samt bygningsdele, der periodisk bliver våde. Typiske problemsteder er tagspær og tagfinér i tagrum med dårlig ventilation, kondens på tagfinér på grund af underafkøling, fugtige og uisolerede fundamenter i kældre mv. PROTOXSKIMMEL har ingen afgasning til indeklimaet.

 

Køb Protox Skimmel her

 

Protox Akvagrund egenskaber

PROTOX AKVAGRUND er et professionelt og effektivt middel til behandling mod angreb af trænedbrydende svampe og blåsplint i udendørs træværk. PROTOX AKVAGRUND er testet mod både blåsplint, råd og svamp og lever op til de strenge krav til effektivitet (EN 84, EN 73, EN 152.1).  Derudover forebygger midlet også mod skimmelvækst. PROTOX AKVAGRUND er et godkendt træbeskyttelsesmiddel (MST nr. 542-4) beregnet til alt nyt og gammelt, ubehandlet træværk udendørs. Arbejdsmiljø PROTOX AKVAGRUND er et farveløst træbeskyttelsesmiddel på vandbasis. Det har en lav mal-kode (00-1) og er ikke klassificeret som farligt, sundhedsskadeligt eller lign. Med PROTOX AKVAGRUND kan du derfor nemt forbedre dit arbejdsmiljø.

Protox Akvagrund anvendes ofte til forsegling af utilgængelige områder som ikke kan afrenses på anden måde f.eks. ved skråvægge på første sale, lave krybekældre mm.

 

Køb Protox Akvagrund her

 

Større angreb over 3 m2 skimmelsvamp

De større angreb er normalt arbejde for professionelle, men det vil i nogle tilfælde godt kunne lade sig gøre at foretage afrensningen selv, under kyndig vejledning.

 

 

 

Under det meste afrensningsarbejde bliver der frigivet en stor mængde partikler af skimmelsvamp fra overfladen som vil spredes til omgivelserne. Der er derfor vigtig at arbejdet foretages under sikrede forhold, så der ikke laves unødig spredning til tilstødende områder.

Vidste du at vi også tilbyder undersøgelse af skimmelsvamp? 

Gå til undersøgelse

 

 

 

Tip: Brug knapperne i menuen til at skifte imellem afdelingerne

Brug for hjælp?