Byggesjusk gav skimmelsvamp og problemer

Type:

Konstruktionsfejl

Sted:

Hus i Fredericia

Forekomst:

Sjældent

Del:

Tilbage i 2020 begyndte Frank i Fredericia at opleve problemer med fugt og dermed også skimmelsvamp i sit hus. Det startede en lang, sej kamp for først at finde ud af, hvor problemet opstod, og senere få forsikringen til at dække det, da det skyldtes en konstruktionsfejl i huset.

 

- Det har været en hård kamp og en hård tid. Det kan jeg ikke komme udenom. At have skimmelsvamp i ens hus er i sig selv ikke særlig morsomt, men når man samtidig skal kæmpe for at finde ud af, hvor problemet opstår, så bliver det ekstra hårdt, fortæller Frank og fortsætter.

 

- Jeg har vel gået i det i cirka syv måneder, før Dansk Skimmel kom ind og fandt problemets rod. Det var på mange måder en befrielse, men så endte jeg med at skulle kæmpe med forsikringsselskabet bagefter. Heldigvis gav Dansk Skimmel også en uvurderlig hjælp i den kamp.

 

Forskellige undersøgelser gav intet resultat

Den hårde kamp for Frank begyndte i september 2020, hvor han begyndte at døje med fugt i huset, som udviklede sig til skimmelsvamp. Han var hurtigt ude og fik flere personer og eksperter til at kigge efter, men det gav ikke meget held.

 

- Det var virkelig frustrerende. De kunne godt se, at der var fugt og skimmelsvamp, men der var ikke nogen af dem, der kunne finde frem til, hvor problemet startede henne. Det var jo ikke særlig betryggende. Jo, de kunne godt fjerne skimmelsvampen, men hvis man ikke finder ud af, hvor og hvorfor det opstår, så ville det jo være et tilbagevendende problem for mig, forklarer Frank, der heldigvis fik et godt råd.

 

- Jeg følte virkelig en stor afmagt. Jeg havde flere eksperter ude at kigge på det, men ingen kunne finde problemet. Jeg var så heldig, at en af mine venner foreslog at give Dansk Skimmel et forsøg, da de havde hjulpet ham tidligere. Det er det bedste råd, jeg har fået i flere år, siger han med et skævt smil.

 

- Jeg følte virkelig en stor afmagt. Jeg havde flere eksperter ude at kigge på det, men ingen kunne finde problemet. Jeg var så heldig, at en af mine venner foreslog at give Dansk Skimmel et forsøg, da de havde hjulpet ham tidligere. Det er det bedste råd, jeg har fået i flere år

Frank,

Husejer i Frederica

Konstruktionsfejl blev fundet

Efter opkaldet fra Frank dukkede Dansk Skimmel op på matriklen i Fredericia. Her fik man hurtigt bekræftet, at der kom fugt op via gulvet, som trængte videre op ad væggen. Videre undersøgelser viste også, at hele problemet skyldte byggesjusk, da der simpelthen var en konstruktionsfejl i gulvet.

 

- Det var jo egentlig underligt, for det var jo både en kæmpe lettelse og så et nyt stort problem, der skulle håndteres. Jeg har haft huset i en håndfuld år nu, og der stod ikke ligefrem i tilstandsrapporten, at gulvets opbygning var forkert og kunne resultere i fugt og skimmelsvamp på væggene, fortæller Frank og fortsætter:

 

- Derfor tænkte jeg også, at det var en let sag at få dækket det hos mit forsikringsselskab, da det har været uden for min kontrol. Der tog jeg sgu fejl. Det ville de ikke være med til, og så skulle man jo til at bøvle med det også, og det ville være en noget stor udgift, hvis jeg selv skulle stå for det, forklarer han.

 

Dansk Skimmels undersøgelser overbeviste forsikringsselskabet 

Så galt kom det dog aldrig for Frank, for Dansk Skimmel kunne nemlig bevise, at huset var bygget forkert, og at gulvets opbygning var forkert, hvilket resulterede i, at der trængte fugt ind og op i væggene, hvor skimmelsvampen satte sig. Det betød, at forsikringsselskabet til sidst gav sig.

 

- Det var jo den bedste afslutning, jeg kunne få, på en virkelig træls periode. Jeg kan kun rose Dansk Skimmel for deres professionalisme og tilgang til at løse problemet. Deres undersøgelser og beviser har i den grad reddet mig ud af en knibe, jeg efterhånden havde svært ved at overskue, så jeg er bare virkelig taknemmelig, lyder det tilfreds fra Frank, der dog ikke håber på at se Dansk Skimmel igen.

 

- Servicen har været i top, men jeg har jo også sagt, at jeg virkelig ikke håber på, at jeg skal se dem igen. Det morede vi os lidt over. Skulle jeg få brug for dem igen, så ved jeg dog, at jeg er i gode hænder. Men nej, jeg håber helt ærligt, at det var sidste gang, siger han til slut med et stor smil.

 Vidste du at vi også tilbyder fjernelse af skimmelsvamp? 

Gå til fjern skimmel

 

 

 

Tip: Brug knapperne i menuen til at skifte imellem afdelingerne

Brug for hjælp?