Mycometer Air FAI (Fungi + Allergen) Prøve:

  

Mycometer air FAI metoden består af to prøver der tages samtidigt. I den ene prøve måles mængden af skimmelsvamp mens man i den anden måler den totale mængde af naturligt forekommende allergener (støvmider, pollen, skimmelsvamp, insektdele, hudceller/hår fra kæledyr m.m.).
Der sker en ophobning af støv i alle rum. Dette støv består af en lang række forskellige ting bl.a. biologiske partikler som kan indeholde allergener. Støv sedimenterer når luften er stille dvs. når der ikke er aktivitet i et rum og kan blive luftbåren når der er aktivitet i rummet f.eks. en person der går rundt. Rengøringsniveaet vil for en meget stor del bestemme hvor meget støv og allergener der er, idet støv og allergener, herunder skimmelsvamp, fjernes.

Hvis man alene måler på mængden af skimmelsvamp, vil rengøringsgraden derfor spille ind på hvor meget man måler og gøre det svært at bestemme om der er en kilde til skimmelsvamp. Er der snavset i et rum, kan man måle et relativt højt niveau af naturlig forekommende skimmelsvamp, og det uden at der er en kilde. Er der derimod et meget højt rengørings niveau, vil man måle et lavt niveau af skimmelsvamp og måske lavere end i rummet med dårlig rengøringsstandard, også selvom der er en mindre kilde til skimmelsvamp.

 

Mycometer Air Fungi anvendes også ofte som kvalitetskontrol efter afrensning af skimmelsvamp. Dansk-skimmel er certificeret i brug af Mycometer test og råder over udstyr til analysen.

 

Hvad kan man anvende en Mycometer Air test til?

En Mycometer Air test kan anvendes til flere forskellige undersøgelser af skimmel. Den kan anvendes til:

  • Vurdering af skimmel i boligen
  • Sporing af kilden til skimmelsvampen
  • At finde skimmel, der er skjult i vægge, lofter mm.
  • Kvalitetskontrol

Certificeret i Mycometer Air test

Hos Dansk-Skimmel er vi certificeret og godkendt til at anvende og udføre Mycometer Air test. Det er kun personer, der har gennemført et Mycometer Air test kursus og har bestået den efterfølgende eksamen, der må anvende testmetoden.

 

 

 

Eksempler på skimmelsvamp

Her ser du eksempler på skimmelsvamp vi har fundet ved vores undersøgelser, skimmelsvamp kan være skjult og kan gøre os mennesker syge, læs mere om vores undersøgelser her

 Vidste du at vi også tilbyder fjernelse af skimmelsvamp? 

Gå til fjern skimmel

 

 

 

 

 

Tip: Brug knapperne i menuen til at skifte imellem afdelingerne

Brug for hjælp?