Har vi skimmelsvamp?

Der er flere tegn på, at du har skimmelsvamp i din bolig. Skimmelsvampen kan komme krybende, når du mindst venter det. Det lyder meget dramatisk, men skimmelsvampen opstår jo netop på baggrund af nogle, for skimmelsvampen, gunstige forhold. Og den vokser ofte i det skjulte. I mørket og hvor der er fugtigt. Tit kan det være steder du ikke lige har tænkt på, eller steder, som er skjulte for dig og du derfor ikke er klar over udgør en risiko.

 

Har du mistanke om skimmelsvamp bør du kontakte en ekspert. Ring gerne på 82 82 82 12 og så hjælper vi dig.

 

Du kan også selv teste: Køb din egen skimmelsvamptest

Hvordan opdager du skimmelsvamp?

Du skal selvfølgelig altid se med bekymrede øjne på mørke steder og pletter på dine vægge og gulve. Men også på loftet og ved/på dine vinduer kan der være mørke områder, som ligner mug – men faktisk er skimmelsvamp. Hvis du har problemer med fugt og synligt fugtige steder, vil der i rigtig mange tilfælde være eller komme skimmelsvamp i kølvandet på dette. Vær altid opmærksom på symptomerne på, at du har skimmelsvamp i din bolig.

Du skal være opmærksom på din emhætte og udluftning af dit badeværelse, da dette er steder med megen fugtighed i forbindelse med madlavning og bad. Daglig udluftning er vigtigere end du tror. Du skal også være opmærksom på lugten i dit hjem.

Hvordan lugter skimmelsvamp?

Et kækt svar ville være "ikke godt". Men et mere præcist svar vil være, at det godt kan være svært at opfange, at der lugter af skimmelsvamp i din bolig. Først og fremmest skal man være opmærksom på lugten af fugt. Det kan være blandingen af indelukket lugt, fra et hus som ikke har været ventileret gennem længere tid, med en snert af den lugt der opstår, når du tørrer tøj indendørs (hvilket du i øvrigt ikke bør gøre).

Skimmelsvamp lugter typisk som

  • Jordslået
  • Muggen
  • Skovbund
  • Champignon
  • Indelukket

Hvis eller når du opdager den forkerte lugt, eller har mistanke grundet fugtige steder eller mørke pletter, så tøv ikke med at tage kontakt til os. Vi kommer hurtigt til dig og foretager den nødvendige undersøgelse for at fastslå om du har skimmelsvamp - og hvor i boligen det drejer sig om. 

Vi kan også hjælpe dig med at fjerne skimmelsvampen i huset eller lejligheden.

HVOR VOKSER SKIMMELSVAMP TYPISK?

Skimmelsvamp trives i fugtige miljøer med dårlig ventilation og lav temperatur. Det kan vokse på næsten alle overflader, herunder træ, tapet, gipsplader, loft, gulve, tæpper og tekstiler. Det er også kendt for at vokse i områder med vandskader eller oversvømmelser. Nogle af de mest almindelige steder at finde skimmelsvamp er på badeværelser, køkkener, kældre og loftet. Det er vigtigt at være opmærksom på disse områder og foretage regelmæssig inspektion for at opdage skimmelsvamp i tide.

 Vidste du at vi også tilbyder fjernelse af skimmelsvamp? 

Gå til fjern skimmel

 

 

 

 

 

Tip: Brug knapperne i menuen til at skifte imellem afdelingerne

Brug for hjælp?